De kaartverkoop voor de European Para Championships (EPC) in Rotterdam is gestart. In tien parasporten wordt er van 8 tot 20 augustus gestreden om de Europese titels. Een dagkaart voor alle sporten in Ahoy kost 7,50 euro. De ‘city center courts’ zijn gratis te bezoeken.

De meeste sporten vinden plaats in Ahoy. Wie die sporten wil bezoeken, kan voor 7,50 euro een dagkaart kopen die toegang geeft tot alle sporten op die dag. De wedstrijden op de buitenlocaties en de zogenaamde city center courts, zoals de boccia- en rolstoeltennisfinales op het Schouwburgplein en de finales van het boogschieten op de Kop van Zuid, zijn gratis toegankelijk voor de toeschouwers. Hiermee wil de organisatie het evenement voor een groot publiek toegankelijk maken. 

Toernooidirecteur Jeroen Straathof: ‘De EPC zijn een uniek evenement, dat voor het eerst georganiseerd wordt. Met Ahoy als hoofdlocatie, maar ook diverse buitenlocaties in het centrum van Rotterdam, brengen we de sport naar de mensen toe. Door het gezamenlijk organiseren van tien Europese kampioenschappen bieden we meerdere sporten een topsportplatform.’

Tien sporten
Tijdens de EPC staan er tien sporten op het programma: badminton, boccia, boogschieten, goalball, judo, rolstoelbasketbal, rolstoeltennis, schietsport, taekwondo en wielrennen. Naast de strijd om Europese titels zijn de EPC in een aantal sporten ook een kwalificatiemoment voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Doel is dat de EPC na deze eerste editie elke vier jaar terugkeren op de sportkalender, in een andere grote Europese stad.

Kaarten kun je vanaf nu bestellen via de website van de European Para Championships.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: EPC 2023


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.