ESPOT – Zitskiër Jeroen Kampschreur is op de wereldkampioenschappen in het Spaanse Espot derde geworden op de supercombinatie. In het klassement over een Super G- en een slalomrun ging het goud naar de Noor Jesper Pedersen. Zilver was voor René di Silvestro (Italië).

Na een goede Super G stond de 23-jarige Nederlander in zilveren positie. De Leiderdorper kende echter geen vlekkeloze slalom. Halverwege maakte Kampschreur een grote fout, die hij met veel moeite wist te corrigeren. Ook vlak voor de finish schoof hij nog weg, wat opnieuw veel tijd kostte. Toch bleek zijn run goed voor een bronzen medaille. Na het zilver op de Super G van gisteren is het zijn tweede medaille op deze wereldkampioenschappen.

Landgenoot Niels de Langen miste een poortje in de Super G en mocht daardoor niet meer starten op de slalom. Morgen gaan de WK in de Spaanse Pyreneeën verder met de afdaling.

Tekst: Robin Wubben, foto (archief): Luc Percival/World Para Snow Sports

Over ParaNieuws
Dit persbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben. 

Vanaf februari is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.