ESPOT – Zitskiërs Jeroen Kampschreur en Niels de Langen hebben op de vierde dag van de wereldkampioenschappen in Espot voor Nederlands succes gezorgd. Voor Kampschreur was het zilver op de reuzenslalom zijn vierde medaille in Spanje. Het brons van De Langen is zijn eerste medaille deze kampioenschappen.

Vier medailles op vier onderdelen. Voorafgaand aan de WK had de 23-jarige Kampschreur ervoor getekend. De Leiderdorper gaf aan dat “de vlakke pistes in Spanje niet in zijn voordeel waren”. Met de teller op twee zilver en twee brons moet hij die mening misschien toch herzien. Op de reuzenslalom was alleen zijn grote rivaal Jesper Pedersen (Noorwegen) sneller. De tweevoudig paralympisch kampioen én titelverdediger in deze discipline maakte met name in het laatste, vlakkere deel van de run het verschil met Kampschreur.

Brons
De Langen was vorig jaar met zilver en brons de meest succesvolle Nederlandse skiër op de Paralympische Spelen. Op de WK in de Spaanse Pyreneeën wist hij zich nog niet te mengen in de strijd om de ereplaatsen. Tot vandaag. Met nog een paar favorieten aan de start, stond de 24-jarige uit Heteren aan kop van het klassement. Uiteindelijk waren alleen Pedersen en Kampschreur sneller.

Het Nederlands team heeft tot nu toe zes medailles veroverd op deze WK; één goud, twee zilver en drie brons. Morgen is er een rustdag op de WK in Espot. Zaterdag starten Kampschreur en De Langen op het laatste onderdeel; de slalom.

Tekst: Robin Wubben, foto: Simon Bruty/OIS


Over ParaNieuws
Dit persbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben. 

Vanaf februari is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.