SAALBACH-HINTERGLEMM – Paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur was tijdens de FIS World Cup in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm een klasse apart. Hij won de afgelopen dagen de vier races die op het programma stonden. Landgenoot Barbara van Bergen won een keer goud, Niels de Langen was goed voor twee keer brons.

Tot deze week won veelvoudig wereldkampioen Kampschreur nog geen wedstrijd dit seizoen. Op de WK, eind januari, moest de 23-jarige Leiderdorper genoegen nemen met twee zilver en twee brons. In Saalbach-Hinterglemm was het vier keer raak: de jonge Nederlander won beide afdalingen en Super G’s; in totaal vier races. Met deze overwinningen voert Kampschreur nu ook het wereldbekerklassement op de afdaling en Super G aan.

Brons en goud
Achter Kampschreur finishte de 24-jarige Niels de Langen uit Heteren op beide afdalingen op de derde plaats. Op de Super G eindigde hij een keer als vierde, de andere race haalde hij de finish niet. Barbara van Bergen was in de Oostenrijkse sneeuw goed voor een gouden medaille. De 44-jarige Rotterdamse won de eerste afdaling. Op de andere onderdelen kwam ze niet foutloos aan de finish.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Samuel Andersen


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben. 

Vanaf februari is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.