Niels de Langen heeft twee bronzen medailles veroverd tijdens de wereldbekerwedstrijden in Kitzbühel. De 24-jarige zitskiër uit Heteren finishte beide slaloms in Oostenrijk als derde. Het was de eerste keer dat de paraskiërs de legendarische afdaling in Kitzbühel aandeden.

De Langen moest op de Ganslernhang in beide runs de Noor Jesper Pedersen en Rene’ di Silvestro (Italië) voor zich dulden. Pedersen won de eerste slalom, Di Silvestro de tweede. Veelvoudig wereldkampioen Jeroen Kampschreur startte niet in Kitzbühel. In de laatste training ging hij onderuit, waarbij zijn schouder uit de kom schoot. Pas in het ziekenhuis kon deze weer gezet worden. Hoelang het herstel van Kampschreur gaat duren, is nog onduidelijk.

Uitdagend
De Ganslernhang is onderdeel van de berg Hahnenkamm, bekend van het gelijknamige Hahnenkammrennen. Samen met de Streif – die gebruikt wordt voor de snelle onderdelen (afdaling, Super G, RW) – geldt de Ganslernhang als een van de meest uitdagende pistes ter wereld.

De paraskiërs wachten nu nog twee wedstrijden om de FIS World Cup in Italië. Volgende week de wereldbekerfinale op de snelle onderdelen in Selle Nevea en aansluitend de finale op de technische onderdelen in Cortina d’Ampezzo.

Tekst: Robin Wubben
Foto: Joel Marklund/OIS


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben. 

Vanaf maart is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.