ESPOT – Zitskiër Jeroen Kampschreur is er net niet in geslaagd zijn wereldtitel op de Super G te prolongeren. In het Spaanse Espot finishte de 23-jarige Leiderdorper op 0.01 seconde van de Japanner Taiki Morii. Regerend paralympisch kampioen Jesper Pedersen (Noorwegen) veroverde het brons.

Morii en Kampschreur ontliepen elkaar nauwelijks op de eerste dag van de WK in de Spaanse Pyreneeën. Bij het eerste punt was de Japanner 0.05 seconde sneller, bij de tweede meting was Kampschreur 0.02 sneller. Aan de finish moest de Nederlander genoegen nemen met zilver, Morii zette zijn zitski nipt sneller over de streep en pakte de wereldtitel. 

Omstandigheden

Kampschreur vertelde voorafgaand aan de WK dat het niet persé het doel was zijn wereldtitel te verdedigen. De vlakke pistes in Spanje waren naar eigen zeggen niet in zijn voordeel: ‘Ik wil me vooral op mezelf focussen en zo goed mogelijk met de omstandigheden omgaan’, vertelde hij. Dat hij goed met de omstandigheden kon omgaan, bewees hij op de eerste dag van de WK. Na twee door harde wind afgelaste racedagen wist hij zich meteen te mengen in de strijd om de medailles.

Niels de Langen uit Heteren finishte bij de zitskiërs als zesde, op iets meer dan twee tellen van Morii en Kampschreur. Bij de vrouwen kwam de Rotterdamse Barbara van Bergen niet foutloos aan de finish.

Morgen gaan de wereldkampioenschappen in Espot verder met de supercombinatie.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: OIS/Simon Bruty


ParaNieuws
Dit persbericht maakt onderdeel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.  Vanaf februari is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.