Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft het sportjaar 2023 afgesloten met twee zilveren en een bronzen medaille tijdens de FIS World Cup. In het Oostenrijkse Steinach am Brenner finishte de 24-jarige Leiderdorper in beide Super G’s als tweede. Op de reuzenslalom werd hij derde.

Tijdens de drie races in Tirol was de Noor Jesper Pedersen duidelijk de sterkste. Zowel in beide Super G’s als in de afsluitende reuzenslalom pakte hij het goed. Tweevoudig Super G-wereldkampioen Kampschreur skiede in de een na snelste skidiscipline naar het zilver. Voor landgenoot Niels de Langen (25 jaar uit Heteren) restte in beide races een zesde plaats.

Reuzenslalom
In de reuzenslalom op de Bergeralm-piste finishte Kampschreur opnieuw achter Pedersen, maar zag hij ook de Italiaan Rene’ di Silvestro sneller finishen. Zo veroverde de Nederlander brons. De Langen finishte net naast het podium, op de vierde plaats. De tweede reuzenslalom die op het programma stond, werd vanwege hevige sneeuwval en harde wind afgelast.

Seizoen
Over een maand is de volgende FIS World Cup voor de alpineskiërs. Dan reizen ze af naar het Zwitserse Veysonnaz.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Luc Percival


Over ParaNieuws
Dit persbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de persberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.