SELLE NEVEA – Jeroen Kampschreur heeft tijdens de wereldbekerfinale zijn eerste afdaling van het seizoen gewonnen. Krap twee weken nadat hij een schouderblessure opliep, was de zege in Selle Nevea (Italië) een verrassing. De 23-jarige Leiderdorper hield de Noorse wereldkampioen Jesper Pedersen achter zich.

Naast de door Kampschreur gewonnen afdaling stond er op de slotdag nog een afdaling op het programma. Daarin was wereldkampioen Pedersen wel de snelste, gevolgd door Nederlander Niels de Langen. De 24-jarige zitskiër uit Heteren gaf slechts 0.68 seconden toe op de Noor.

De wedstrijden in Italië werden deze week ontsierd door afgelastingen. Door slechte weersomstandigheden konden twee van de vier geplande races niet doorgaan. Komende week sluiten de skiërs het seizoen af met de wereldbekerfinale voor de technische onderdelen.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Simon Bruty/OIS


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.