Atlete Noëlle Roorda heeft zich tijdens de Harry Schulting Games verzekerd van een ticket voor de WK in Parijs. Roorda (23) wierp de speer in Vught al in haar eerste beurt naar 37,62 meter. De WK-limiet stond op 37.30 meter. Het worden haar tweede wereldkampioenschappen.

Roorda maakte in 2019 haar WK-debuut in Dubai, waar ze vijfde werd. Op de Europese kampioenschappen in 2021 wierp ze de speer naar 39,72 meter; goed voor de Europese titel. Datzelfde jaar kwam ze op de Paralympische Spelen van Tokio tot het huidige Nederlands record van 40,06 meter. Alleen de Nieuw-Zeelandse Hollie Arnold wierp haar speer in de Japanse hoofdstad verder, waardoor Roorda genoegen moest nemen met zilver.

WK Parijs
Elf atleten hebben tot nu toe voldaan aan de door de Atletiekunie gestelde kwalificatie-eisen. De kwalificatieperiode loopt tot en met komende zondag, 28 mei. De WK vinden plaats van 8 tot en met 17 juli in Stade Charléty in Parijs.

Tekst: Robin Wubben
Archieffoto: Joel Marklund/OIS


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.