Wheeler Geert Schipper heeft in de marathon van Parijs het zilver veroverd. De 45-jarige Nederlander, vooral bekend als triatleet en handbiker, finishte in de Franse hoofdstad achter de Brit David Weir. Het was voor Schipper (foto rechts) zijn eerste marathon als wheeler.

Al in de eerste vijf kilometer ontstond er een groepje met naast Weir (foto links) en Schipper ook de Fransman Julien Casoli. De drie werkten goed samen en pas in de laatste kilometers wisten Weir en Schipper zich te ontdoen van Casoli. Op de streep was Weir, veelvoudig marathonwinnaar en paralympisch marathonkampioen in 2012, nipt sneller dan Schipper. Casoli pakte op bijna anderhalve minuut het brons.

Nieuw onderdeel
Voor Schipper is de marathon een nieuw onderdeel. De afgelopen maanden werkte hij hard aan zijn techniek als wheeler, die hem ook in de triatlons voordeel op moet gaan leveren. Zijn concurrent in de triatlon en het handbiken, Jetze Plat, deed afgelopen jaar hetzelfde en wist zich net als Schipper te mengen in de strijd om de medailles. Of dit voor Schipper een vervolg krijgt? ‘Ik ben ontzettend blij met dit debuut en het smaakt zeker naar meer’, blikt hij terug op Instagram.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Bas de Bruin


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.