Niet alleen Femke Bol verbeterde tijdens de NK indooratletiek een wereldrecord, ook para-atlete Fleur Jong noteerde een nieuwe mondiale topprestatie. Bij het verspringen landde de 27-jarige Amsterdamse na 6,34 meter. Daarmee verbeterde ze het oude record in haar handicapklasse met 11 centimeter.

Jong deed in Omnisport Apeldoorn bij het verspringen buiten mededinging mee aan de Nederlandse kampioenschappen indoor. Met haar afstand (6,34 meter) zou ze in het “valide” deelnemersveld als tweede zijn geëindigd. Alleen Nederlands kampioene Pauline Hondema sprong met 6,48 meter verder.

Geen records
Opvallend genoeg is de 6,34 meter niet Jongs verste sprong ooit. Vorig jaar sprong ze twee keer verder: 6,40 en 6,42 meter. Deze afstanden staan voor de geboren Purmerendse echter niet als wereldrecord in de boeken, omdat de evenementen waar Jong die resultaten neerzette – het NK Atletiek en het “Avondje verspringen” in Tilburg – niet aangemerkt waren als officieel para-atletiektoernooi. Ook was er geen dopingcontrole aanwezig. 

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Thomas Lovelock/OIS


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben. 

Vanaf februari is al het parasportnieuws ook te vinden op de website van Fonds Gehandicaptensport.