Para-atlete Fleur Jong heeft tijdens de Diamond League in Brussel haar eigen wereldrecord bij het verspringen verbeterd. In de Belgische hoofdstad landde de 27-jarige Amsterdamse pas na 6.74 meter. Haar oude record in de T62-handicapklasse stond op 6.48 meter.

Met de verbetering van haar eigen wereldrecord verlegde Jong de grenzen in de para-atletiek opnieuw. Toen het jaar 2023 begon, stond de mondiale topprestatie op 6,23 meter. In drie etappes  (6.34 meter, 6.48 meter en nu dus 6.74 meter) is dat oude record allang vergeten. Jong sprong in Brussel 51 centimeter verder dan tot dit jaar iemand ooit had gegaan in haar klasse.

Verspringen maakte tijdens de Van Damme Memorial geen deel uit van het officiële wedstrijdprogramma. Jong sprong e wedstrijd samen met vier ‘valide’ atleten. De Nederlandse sprong net zo ver als winnares Ivana Vuleta. De Servische werd onlangs in Boedapest nog wereldkampioen verspringen.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.