Para-atlete Fleur Jong heeft opnieuw een eigen wereldrecord verbeterd. Nadat ze vorig weekend haar toptijd op de 100 meter aanscherpte, sprong de 27-jarige Amsterdamse tijdens de Open NK in Vught verder dan ooit: 6.48 meter. Haar oude record stond sinds vorig jaar op 6.23 meter.

De Amsterdamse noteerde bij haar eerste poging direct haar verste sprong; 6.48 meter dus. Daarna kwam ze niet verder dan 6.18 meter. Jong reageerde na afloop: “Kan deze week nog gekker worden?”, verwijzend naar de twee mondiale topprestaties en haar uitverkiezing tot ‘mooiste sportvrouw van Nederland’ door het tijdschrift FHM. Gedurende de week hoorde Jong, net als de andere atleten, ook officieel dat ze geselecteerd is voor de wereldkampioenschappen volgende maand in Parijs.

Ook WK-ganger Joël de Jong verbeterde een eigen record. Bij het verspringen landde de 21-jarige Fries voor het eerst – met toegestane wind (+1,6 meter per seconde) – over de zeven meter. Hij kwam uit op 7.03 meter, goed voor een Nederlands record. In zijn eerste poging was hij tot 7.08 meter gekomen, maar daar had hij te veel wind mee (+2,6 m/s).

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Adrian Stykowski


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.