Bocciaspeelster Chantal van Engelen (23) heeft de laatste wereldbekerwedstrijd van dit jaar gewonnen. De Hilversumse was in de finale in Póvoa de Varzim (Portugal) te sterk voor de Zuid-Koreaanse Soyeong Jeong. In de landenwedstrijd veroverde Van Engelen samen met Daniel Perez en Marco Dekker brons.

Van Engelen begon moeizaam aan de finale tegen Jeong. De Zuid-Koreaanse nummer 4 van de wereld nam snel een 3-0 voorsprong. De Nederlandse bleef rustig en vocht zich terug naar een knappe 6-3 voorsprong. In het laatste end kwam daar nog een punt bij, met 7-3 als eindstand. Van Engelen, nummer 5 van de wereld, veroverde zo haar tweede titel op rij, na Europees goud in augustus in Rotterdam.

Met het Nederlands team was de 23-jarige ook succesvol. Samen met Daniel Perez en Marco Dekker veroverde ze brons in het landentoernooi. Voor Perez, net als Van Engelen regerend Europees kampioen, was er eerder ook individueel brons tijdens de World Cup in Portugal.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.