Bocciaspeler Daniel Perez is derde geworden in het individuele toernooi van de World Boccia Cup in Montréal. De 41-jarige Nederlander verloor in de halve finale van de Portugees André Ramos. In de strijd om het brons was hij duidelijk te sterk voor Hongkonger John Loung.

In de halve finale trof Enschedeër Perez, zelf nummer 4 van de wereld, met Ramos de nummer 3 van die ranglijst. Na een gelijk opgaande strijd begon de Nederlander met een 3-2 voorsprong aan het laatste end. De risico’s die zijn Portugese tegenstander nam, betaalden zich echter uit en dus moest Perez de winst aan Ramos laten (3-4). ‘Zo jammer’, blikte de Nederlander terug. ‘Ik heb zo goed gespeeld, was er zo dicht bij, maar dan verlies ik hem toch.’

John Loung, nummer 6 op de wereldranglijst, bleek in de strijd om het brons duidelijk de mindere. Perez nam al snel een 4-0 voorsprong, zag de Hongkonger nog wel twee punten dichterbij komen, maar gaf de winst niet meer uit handen. Met het brons in Canada verstevigt Perez zijn positie op de wereldranglijst. Een plek bij de beste 12 geeft hem eind dit jaar toegang tot de Paralympische Spelen in Parijs.

Teamtoernooi
In het teamtoernooi werd het Nederlands team al in de kwartfinales uitgeschakeld. Perez, Chantal van Engelen en Marco Dekker verloren met 5-7 van Hong Kong.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Bondscoach Roy de Haas (links) en Daniel Perez (foto: Mathilde Dusol)


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.