Daniel Perez is tweede geworden tijdens de World Boccia Challenger in Zagreb. In de Kroatische hoofdstad hoefde de 41-jarige bocciaspeler uit Enschede alleen de Brit David Smit voor zich te dulden. Na een gelijk opgaand duel maakte de regerend paralympisch kampioen in het laatste end het verschil.

Perez kon in de eerste drie ends van de finale mee in het niveau van Smith. Met nog één end te gaan stond de Brit met 2-1 voor. In de beslissende fase nam de Nederlander de nodige risico’s om Smith te verslaan, maar dat had niet het gewenste resultaat. Smith pakte door de risico’s van Perez nog vijf punten en won de herhaling van de paralympische finale van Rio 2016 met duidelijke cijfers: 7-1. 

Teambrons
In het teamtoernooi is Perez ook succesvol. Samen met de 23-jarige Chantal van Engelen uit Hilversum en 31-jarige Marco Dekker uit Almere won hij brons. In de halve finale was de latere winnaar Portugal na een spannend duel te sterk (3-6). In de strijd om het brons was Nederland duidelijk een maatje te groot voor Israël (11-3).

Over boccia
Boccia (spreek uit als ‘botsja’) is een paralympische miksport die lijkt op pétanque en bowls. Het wordt gespeeld met zachte ballen. Doel van het spel is om je eigen rode of blauwe ballen dichter bij de witte doelbal (jack) te krijgen dan je tegenstander. De sport wordt met name gespeeld door mensen met een zwaardere motorische handicap.

Voor de Nederlandse bocciaspelers zijn de Europese kampioenschappen, in augustus in Rotterdam, dit jaar het belangrijkste toernooi.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.