De Nederlandse cp-voetballers hebben hun tweede groepswedstrijd op de Europese kampioenschappen verloren. Tegen het lager ingeschatte Spanje werd het ongelukkig 0-1. Door de nederlaag heeft Oranje plaatsing voor de halve finales niet meer in eigen hand.

Engeland won eerder op de dag ook zijn tweede groepsduel en is in poule A verzekerd van een plaats in de halve finales. Nederland en Spanje volgen met 3 punten, Italië is na twee zware nederlagen al uitgeschakeld. Oranje zal komende dinsdag moeten winnen van Engeland en moeten hopen dat Spanje niet te dik uithaalt tegen Italië. Eindigen beide landen op een gelijk puntenaantal, wordt eerst gekeken naar doelsaldo en daarna naar het onderling resultaat.

Hectisch duel
Na een overtuigende zege op gastland Italië (9-1) startte Oranje ook tegen Spanje voortvarend. Het team van bondscoach Stephan Lokhoff was in de eerste helft de betere, met vier goede kansen. Tot een openingsdoelpunt kwam het echter niet. Zoals zo vaak bleek het cliché op te gaan: als de bal er aan de ene kant niet ingaat, valt het doelpunt aan de andere kant.

In een hectische slotfase, waarbij de gemoederen hoog opliepen, moest eerst Sem van Helden van het veld met een tweede gele kaart. In blessuretijd werd ook Spanje teruggebracht tot zes spelers: Aitor Arino Casoliba kreeg ook een tweede gele kaart. In die hectiek was het Spanje dat diep in blessuretijd via een kopbal van Hector Martin de Miguel de 0-1 maakte.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: KNVB Media


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.