De Nederlandse cp-voetballers zijn er niet in geslaagd het ‘wonder van Oristano’ te bewerkstelligen. Waar een krappe overwinning nodig was om de halve finale te halen op de Europese kampioenschappen, werd het derde groepsduel verloren van Engeland (0-2). Oranje strijdt nu verder om de plaatsen 5 tot 8.

Na de uitslag van het duel Spanje-Italië – een doelpuntenfestijn dat eindigde in 11-3 – was duidelijk wat Oranje te doen stond: winnen van Engeland. Met minimaal twee doelpunten verschil. Dan kon alsnog de halve finale gehaald worden. Vanuit een goede verdedigende organisatie probeerde het team van bondscoach Stephan Lokhoff vanuit de omschakeling de aanval te zoeken. Dat verliep goed, tot keeper Damian Schellekens in de 14e minuut moest buigen voor een schot van afstand van Liam Irons (0-1). Dat was ook de ruststand.

Domper
Na rust zocht Oranje ook de aanval, tot de laatste minuut, maar daarbij liep het team een minuut voor tijd opnieuw tegen een counter van de Engelsen aan. Aanvoerder Matt Crossen besliste het duel met een tweede Engelse treffer. ‘Tegen Spanje hadden we een resultaat moeten halen, dat was een domper’, zegt Lokhoff achteraf. ‘Dat we nu door moeten in de troostronde, is heel erg balen. Onze doelstelling was om de finale te halen. Dat is niet gelukt. Nu moeten we zorgen dat we vijfde worden.’

Oranje speelt donderdag verder op de EK. Dan is om 9.00 uur Schotland de tegenstander in de strijd om de plaatsen 5 t/m 8.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Training CP-voetbalteam op de KNVB Campus in Zeist (foto: KNVB Media)


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.