De Nederlandse cp-voetballers zijn de Europese kampioenschappen geëindigd op de vijfde plaats. Na de teleurstellende uitschakeling in de groepsfase was dit het maximaal haalbare voor het team. In de strijd om plek vijf won Oranje met 6-2 van Duitsland.

Het Nederlands zevental begon sterk aan de wedstrijd, maar met twee goed geplaatste afstandsschoten was het Duitsland dat na 9 minuten op een riante 2-0 voorsprong stond. Nog voor rust trok middenvelder Bruno Hoek de stand eigenhandig gelijk. Daarmee bleek de weerstand van de Duitsers gebroken. In de tweede helft liep Oranje uit naar een ruime 6-2 eindstand. Spits Jeroen Saedt tekende – net als Hoek in de eerste helft – voor twee treffers.

Niet genoeg
Ondanks twee ruime zeges om de EK in Italië af te sluiten, overheerst de teleurstelling van het mislopen van de halve finales. “Vorig jaar werden we vijfde op de WK, toen was dat een topprestatie. Nu is een vijfde plaats gewoon niet goed genoeg”, blikt bondscoach Stephan Lokhoff terug. “We hebben het met z’n allen laten liggen. Er was genoeg vertrouwen en geloof dat we hier de finale zouden kunnen halen, maar het is anders gelopen dat we hadden verwacht.”

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: KNVB Media


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.