Daniël Knegt is er niet in geslaagd een medaille te veroveren tijdens de IBSA World Cup in Tokio. In de Japanse hoofdstad eindigde de 40-jarige parajudoka in de klasse boven 90 kilogram op de zevende plaats.

Knegt verloor in de eerste ronde van het afvaltoernooi na een lang en intens gevecht van de Kazach Yerlan Utepov, die aan het einde van de dag met het brons naar huis ging. Ook in de herkansingen wist de man uit Hazerswoude-Dorp zich niet naar eremetaal te knokken. Hij verloor op ippon van Azizbek Normuminov uit Oezbekistan. Die nederlaag komt hard aan op weg naar de Paralympische Spelen, Normuminov is een directe concurrent van Knegt voor een ticket naar Parijs.

Kwalificatie
Op de kwalificatieranglijst voor Parijs staat Knegt momenteel niet op een plek die recht geeft op een startbewijs. Komend jaar heeft de Nederlander nog drie toernooien om zijn positie op die ranglijst te verbeteren. “Helaas zat het er niet in”, blikt trainster Daniëlle Vriezema terug op het toernooi in Tokio. “Waar het aan ligt? Dat is altijd lastig te zeggen, maar we waren gewoon niet goed genoeg om die medaille te pakken. Hoe graag we dat ook willen.”

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.