Parajudoka Daniël Knegt is tijdens de Judo Grand Prix in Alexandrië (Egypte) uitgeschakeld in de kwartfinales. De 39-jarige judoka uit Hazerswoude-Dorp verloor met ippon van de Chinees Jilong Qi. Ook via de herkansingen wist de Nederlander geen medaille te veroveren.

In de klasse boven 90 kilogram gold Knegt in Alexandrië op basis van de wereldranglijst – hij staat 7e – als een van de medaillekandidaten. Dat was gerekend buiten Qi, die de Nederlander na ruim twee minuten met een ippon de mat afstuurde. In de herkansingen trof Knegt Aberrahmane Chetouane. Hoewel de Algerijn al vroeg in het gevecht een shido(een strafpunt, red.) achter zijn naam kreeg, wist hij het gevecht met ippon in zijn gevecht te beslissen. Hierdoor eindigde Knegt het toernooi op de zevende plaats.

Parajudo
Parajudo is een sport voor mensen met een visuele beperking. De regels zijn vergelijkbaar met Olympisch judo. Er wordt gebruikgemaakt van een geribbelde mat, zodat de deelnemers kunnen voelen waar ze zich op de mat bevinden. De judoka’s moeten elkaar tijdens het gevecht altijd vast blijven houden. Sanneke Vermeulen was in 2008 de enige Nederlandse judoka die een medaille wist te winnen op de Paralympische Spelen.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.