Parajudoka Daniel Knegt heeft goud gewonnen op de EK in de teamwedstrijd. In twee van de drie wedstrijden op weg naar de Europese titel had Knegt in Rotterdam een hoofdrol. Het goud van de 39-jarige judoka uit Hazerswoude-Dorp is de eerste Nederlandse medaille tijdens de European Para Championships.

Knegt vormde in Rotterdam een team met de Zweed Oscar Widegren (-90 kg) en de Roemeense judoka’s Alex Bologa (-60 kg) en Daniel Vargoczki (-73 kg). Met overwinningen op Oekraïne, Turkije en Frankrijk was het gelegenheidsteam al voor de laatste partij zeker van de Europese titel.  De laatste partij tegen Georgië werd met 4-3 verloren. 

In het individuele toernooi miste Knegt het brons nipt. Na een spannende strijd legde hij het in de klasse boven 90 kilogram af tegen Onur Tastan uit Turkije, die er met de derde plaats vandoor ging. Knegt nam in het teamtoernooi wraak en versloeg Tastan daarin op zijn beurt met ippon.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Mathilde Dusol


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.