De vraag ‘wat doe jij als sporter tijdens de Spelen met jouw privésponsoren?’ moest tot nu toe beantwoord worden met: niks, want dat mag niet. De vraag andersom – wat doet jouw privésponsor met jou tijdens de Spelen? – kende hetzelfde antwoord: niks, want dat mag niet.

Tot nu toe dan.

Ik wist uit de wandelgangen al een tijdje dat de veranderingen eraan zaten te komen, alleen nog niet wanneer. Het antwoord: vandaag. ‘Rule 40’, zoals de regel officieel heet, is aangepast.

Vanaf nu krijg jij als paralympische sporter óók tijdens de Spelen de ruimte om je privésponsors te promoten. En jouw persoonlijke sponsoren mogen óók dingen doen met jou. Een geweldige ontwikkeling, die de deuren enorm openzet. Want: als sponsor wil je toch júist tijdens de Spelen in beeld zijn?

Dit filmpje van NOC*NSF legt het best wel goed uit:

O ja… Ik wil de pret niet drukken, maar jij en je privésponsors mogen allen BINNEN DE VASTGESTELDE VOORWAARDEN campagne voeren. En die vastgestelde voorwaarden zijn best een beetje heel erg ongelofelijk ingewikkeld. Er zijn flink wat dingen waarvan ik in eerste instantie dacht: dat móet kunnen ?, waarvan al snel bleek dat dat toch niet binnen die vastgestelde voorwaarden valt ?. En dan heb ik nog niet eens alles gelezen…

Dus, zoals het filmpje van NOC*NSF ook al zegt: zorg dat je jouw commerciële zaken tijdens de Spelen goed hebt geregeld. Zorg dat je je daar zelf niet druk om hoeft te maken, ga niet zelf zitten klooien met de kans op reprimandes of zelfs boetes ???.

Ik ga me de komende tijd eens verdiepen in ‘Rule 40’ ? en kijken waar de grenzen van de regels precies liggen. Zodat ik die zorg voor je weg kan nemen. En jou straks tijdens de Spelen kan helpen met goede content. Bínnen de vastgestelde voorwaarden.

En dan kun jij je straks in Tokio focussen op het allerbelangrijkste: presteren! ???

Wordt vervolgd!

Groeten, Robin

P.S. 2: Ik verstuur deze berichten ook elke vrijdagochtend per mail naar een selecte groep sporters. Vinden ze erg handig, hoeven ze zelf niet te gaan zoeken. Wil jij dat ook? Laat dan even je gegevens achter…