Afgelopen week mocht ik eindelijk weer naar een paralympisch evenement: de Nederlandse kampioenschappen rolstoeltennis in Amstelveen. Coronaproof, dus zonder publiek. En pers mocht mondjesmaat naar binnen. En dus was de aandacht beperkt. Nou is ‘ie dat bij paralympische sport wel vaker, maar nu werpt het coronavirus nog een extra barricade op voor de media. Dus is de kans dat mijn collega-journalisten denken ‘dan maar niet’ nóg groter.

Tijdens dat NK maakte ik een paar toffe interviews – de filmpjes zie je de komende tijd ook langskomen op mijn socials – en na afloop schreef ik eindelijk weer eens een persbericht. Dat vervolgens in een aantal kranten en online gepubliceerd werd. Media blij, sponsoren blij en dus: sporter blij.

Nu publiek niet welkom is en pers mondjesmaat, is het nóg belangrijker dat jij zelf het heft in handen neemt. Want digitaal, online, kun je alles wat je maar wilt. Filmpjes, tekst, foto’s … Informeer de media, je volgers, je sponsoren over waar je mee bezig bent, over de wedstrijden die je hebt, over de prestaties die je levert. Alleen zo weten ze wat je doet. Want iemand anders zal het in deze coronatijd nóg minder snel doen (voor zover het überhaupt al gebeurde).

Maar Robin, ik ben zelf druk met trainen, met die wedstrijden en heb mijn rust nodig. Hoe??!?!!?

Ik heb het al vaker gezegd: ga niet zelf zitten klooien, maar besteed het uit.

In september staan er meer evenementen op de kalender. Rolstoelbasketbal, dressuur, wielrennen, atletiek, paratriatlon … en wellicht komt er nog meer bij. Bij een aantal toernooien ben ik zéker aanwezig.

Kom jij daar in actie en wil je de lokale/regionale/landelijke media, jouw fans en/of sponsoren goed vertellen wat je doet? Mail of app me! Helemaal vrijblijvend hè. Dan adviseer ik graag hoe je je verhaal en je prestaties zo goed mogelijk kunt delen.

Ik hoor graag van je.

Groeten, Robin


Ik mail deze ervaringen en adviezen ook elke vrijdagochtend naar een selecte groep paralympische sporters. Als extra service, zodat ze niet wekelijks op Facebook of mijn website hoeven te zoeken. Vinden ze handig. Je schrijft je hier in.