Wat een gekke, drukke week was het. Vorige week donderdag stuurde ik er een persbericht uit voor rolstoeltennisster Marjolein Buis over haar gedwongen pensioen na 2020. Even heel kort uitgelegd: vanaf 1 januari 2021 staat haar handicap niet meer op de lijst ‘toegestane handicaps’ van het Internationaal Paralympisch Comité en de Internationale Tennis Federatie. En dus moet ze stoppen.

Nog dezelfde dag stond het bericht in de lokale en regionale media in haar woonplaats Beuningen. De Maas & WalerBeuningen Nieuws en Omroep Gelderland namen het bericht (bijna) letterlijk over. Ook Support Magazine pikte het op.

Twee dagen later had Marjolein haar jaarlijkse fandag en ook daar kwam door dit persbericht de nodige pers op af. Zo was Omroep Gelderland – die dus ook het persbericht al gepubliceerd hadden – ter plaatse om met Marjolein te praten. En die zondag werd ik gebeld door de NOS, die Marjolein dolgraag maandagochtend in het Radio 1 Journaal wilden hebben. Van mij wilden ze weten of de regelwijzigingen meer Nederlandse sporters zouden treffen. Ik heb ze vervolgens in contact gebracht met één van de Nederlandse classifiers, zodat zij er meer over kan vertellen.

O ja… Het gesprek in het Radio 1 Journaal kun je ook nog terugluisteren. Het is wel even zoeken. Ga naar de uitzending van 26 augustus, terugluisteren 08.00-09.00 en na 37.00 minuten is Marjolein in gesprek met presentator Winfried Baijens.

Zijn we er dan? Nee joh… Marjolein stond op de website van de Linda, in het AD, op Sportnieuws.nl, in het Eindhovens Dagblad en in het weekend uitgebreid in De Gelderlander, die langs kwam bij een training voor een uitgebreid interview. Op social media werden de berichten van Marjolein geliket, gedeeld en was er in de vele reacties vooral verontwaardiging.

En ondertussen kwamen er ook meer en meer vragen uit het buitenland. Journalisten die mij vroegen of ze tijdens één van de komende toernooien Marjolein konden spreken én media die rechtstreeks naar Marjolein reageerden via social media. Dus heb ik het persbericht ook nog in het Engels vertaald. Meer (internationale) publicaties volgen.

Kortom: mocht jij nog denken dat een persbericht niks voor je kan doen… Zie hierboven. En heb je geen idee wat jouw nieuwswaardige verhaal is? Bel of mail me en dan help ik je om dat te vinden.

Robin