Deze week was ik met een van jouw paralympische collega’s in contact. Ik schrijf al zo’n anderhalf jaar haar maandelijkse mails. Nee, dat is geen nieuwsbrief. Een nieuwsbrief is zo’n suf ding waarbij je standaard op delete drukt. Deze mails worden bovenmatig goed gelezen (en dat is geen ‘wij van wc-eend adviseren wc-eend’, maar echt waar). En terwijl we wat heen en weer appten, kwam zij tot de conclusie: ik heb niet zo gek veel te melden, dus misschien moeten we nu maar geen mail doen.

‘Niks te melden’ triggert bij mij altijd de gedachte: heb je dan de hele maand niks gedaan? Lijkt me niet, toch? En na enig doorvragen en meedenken kwamen we ook inderdaad tot flink wat invalshoeken en onderwerpen die wél de moeite waard zijn om te melden. Sporten in het buitenland, reizen terwijl dat streng wordt afgeraden, de onzekerheid over doorgaan van wedstrijden, dezelfde onzekerheid over hoe de route naar de Spelen eruitziet en hoe geef je een presentatie over jezelf en je sport, hoe inspireer je mensen, als je niet voor een volle zaal staat?

Genoeg te melden dus! En dus gaat er weer een mail naar sponsoren, fans en trouwe volgers om ze te vertellen hoe zij met de huidige situatie, de onzekerheid en haar toekomst omgaat. Ze had alleen even iemand nodig die het triggerde. En dat is niet gek. Als je aan mij vraagt hoe het gaat, zeg ik ook al maanden ‘we hobbelen maar een beetje door’. Terwijl ik ook echt wel met heel toffe dingen bezig ben.

Over jezelf vertellen kan ontzettend lastig zijn, van nature doen we het niet graag. Het voelt snel opschepperig. Dus heb je soms gewoon even iemand nodig die met je meedenkt, die de juiste vragen stelt.

Dus komt jouw mail – nooit meer nieuwsbrief noemen hè! – al maanden niet uit omdat elke dag op de volgende lijkt (en dat is in deze coronamaanden echt wel zo), zoek dan iemand die met je meedenkt. Je hebt écht wel iets te vertellen dat superinteressant is voor jouw sponsoren, volgers, media, … noem maar op. 

En mocht je willen, denk ik graag met je mee. Stuur me gerust een mailtje. En da’s helemaal vrijblijvend hè.

Groeten, Robin


Ik mail deze ervaringen en adviezen ook elke 14 dagen op vrijdagochtend naar een selecte groep paralympische sporters. Als extra service. Vinden ze handig. Wil je dat ook? Je schrijft je hier in.