“Geweldig hoe die meid bezig is. Ze doet het zo goed. En ze schrijft ook zulke leuke nieuwsbrieven. Daar is ze echt enorm in gegroeid! Geweldig hoe ze iedereen op de hoogte houdt over hoe het met haar gaat.”

Om deze opmerking moet ik stiekem lachen. En het maakt me trots.

Sinds begin dit jaar schrijf ik de nieuwsbrieven van parasnowboardster Renske van Beek. Zij stuurt mij een spraakberichtje met info via WhatsApp en mailt me wat foto’s; ik maak daar een interessante nieuwsbrief van die naar sponsoren, media en fans gaat.

Niet geheel toevallig was ik een paar weken terug op de Haagse golfclub waar Renske ook lid is. Ik was uitgenodigd om een middagje paragolf mee te maken. Niks topsport, gewoon plezier.

Tijdens die middag sprak ik met wat leden van de club. En natuurlijk kwam de vraag: hoe ben je hier terechtgekomen? “Ik ken Renske van Beek, en …” Nog voor ik de rest van mijn verhaal kon doen, kwam de reactie waarmee ik deze mail begon: “Geweldig hoe die meid bezig is. Ze doet het zo goed. En ze schrijft …”

Mijn eerste gedachte: wat gaaf dat die nieuwsbrief zó goed ontvangen wordt! En mijn tweede gedachte: hoe tof is het dat niemand doorheeft dat Renske hem niet zelf schrijft!

Tegenstanders van uitbesteden trekken vaak de ‘het-is-niet-meer-eigen-kaart’. Hun argument tégen uitbesteden: “Als ik teksten laat schrijven door iemand anders, dat zíén mensen toch? Dan wéten ze toch dat het niet van mij is?”

Au contraire. In tegendeel dus. Het bewijs kreeg ik op die Haagse golfbaan.

Wat ik doe, is altijd zo eigen mogelijk. Geen zakelijk, stijf gedoe. Ik pas mijn stijl aan, aan wat jij lekker vindt. Ben jij van de emoji’s? Dan gebruik ik die ????! Stop jij veel Engelse termen in je social media? Check! Schrijf jij juist keurig Algemeen Beschaafd Nederlands? Dan ABN ik er lustig op los. Of liever spreektaal zonder volzinnen? Doe ik.

O ja… Mijn reactie op het compliment? Natuurlijk heb ik bevestigd dat die meid geweldig bezig is! ?

Groeten, Robin

P.S. Zoek jij ook zo’n Repelsteeltje die het werk voor jou doet? Mail me!