Had je voor vorige week al ooit van Roelf B. gehoord? Ik niet. En ineens weet de hele (sport)wereld wie hij is, dat hij een talentvolle atleet is en mee heeft gedaan aan de 4×100 meter op de EK Onder 23. O ja… En hij heeft in Hongarije geprobeerd de nodige pillen en jointjes aan de man te brengen. Klein detail.

Roelf B. is hot. Z’n ouders zitten in het journaal en in talkshows. Hij is de talk of the town. Dit zijn zijn five minutes of fame. Het heeft zelfs een nieuw woord opgeleverd. Drugsatleet!‍ Hét bewijs dat je binnen no-time beroemd kunt zijn. Zo supersnel kan het gaan. Want: negatieve aandacht is ook aandacht!

Maar de kans dat het hem sponsors, volgers of fans op gaat leveren, is nihil. Wil jij wél iets positiefs uit jouw aandacht halen? Dan heb ik een simpele tip: wees geen Roelf!

Positieve bekendheid, aandacht, sponsors, fans, volgers … Het kost tijd. Dat gaat niet (nou ja… zelden) supersnel. Het is een kwestie van de langste adem. Veel investeren om uiteindelijk te oogsten. Dus…

Werkt je eerste persbericht niet? Stuur er nog een.
Weinig nieuwe volgers na je toffe Insta-post? Maak er nog een.
Minimale likes na je bericht op Facebook? Post meer berichten.
Nul retweets na jouw superinteressante tweet? Tweet lekker nog een keer.
Weinig lezers voor je eerste nieuwsbrief? Stuur er nog een. Of stuur er vaker een.

Je snapt het. Zoals Barrie Stevens zou zeggen: voorrrral doorrrrrgaaaaaan.

Dat geldt ook voor het binnenhalen van sponsors. De eerste poging mislukt, de tweede zegt na lang twijfelen ook ‘nee’, maar jij leert ervan, kunt je verhaal nog beter vertellen, weet wat sponsors willen horen en een volgende keer is het raak.

Ja, dat kost veel energie. Ja, dat kost tijd. Ja, dat lukt misschien niet in één keer. Maar het is allemaal een investering in jezelf, in jouw sportcarrière. Dus: het is het waard! Steek die tijd erin, doe moeite, hoofd omhoog, borst vooruit en gaan!

En denk je nou: pfffffffff… Ik wíl niet al die tijd erin steken, ik wíl die energie er niet aan besteden? Want ik heb het al druk genoeg met m’n sport? Stuur mij dan een berichtje. Want ik steek die tijd en energie er graag in om jouw verhaal zo goed mogelijk te vertellen. Zodat jouw heleboel minutes of fame een stap dichterbij zijn.

Robin