De afgelopen tijd schrijf ik vooral tips voor en ervaringen met sporters die al een eind op weg zijn in hun carrière. Sporters die zich druk maken om Tokio 2020, of nu dus Tokio 2021. Die daar willen scoren, daar willen zorgen dat ze hun verhaal met de wereld kunnen delen, dat ze voor die Spelen hun begroting qua sponsoring rondkrijgen, dat ze de media halen en hun socialvolgers weten te inspireren.

Maar steeds vaker krijg ik ook vragen van sporters die Parijs 2024, Milaan 2026 of zelfs Los Angeles 2028 op hun verlanglijstje hebben staan. Sporters die aan het begin van een carrière staan, die misschien net een talentstatus hebben en ervaring op moeten gaan doen in kleinere toernooien en wedstrijden.

Wil je de absolute top halen, dan gaat enorm veel tijd zitten in trainen, rusten en wedstrijden. Dus heul veul tijd steken in de zoektocht naar sponsoren gaat terwijl het niks oplevert; dat wil je niet.

Ik zou het supertof vinden om juist voor jonge talenten iets te doen. Het cliché luidt niet voor niks: een goed begin is het halve werk. Dus: door nu al te zorgen dat je je zaakjes buiten de sport óók goed voor elkaar hebt, profiteer je daar op de lange termijn van.

Maar: hóe kan ik je het best helpen? In welke vorm, op welke manier, welke tips en handvatten?

Dus: 

Bén jij zo’n talentvolle sporter, vul dan mijn 8 – ja, slechts acht – vragen even in. Hier klikken, dan kom je er vanzelf.

En kén jij zo’n talentvolle sporter, zou ik het heel lief vinden als je dit bericht door wilt sturen. Of in elk geval de link naar de vragen: https://nl.surveymonkey.com/r/MRZY8S6.

Ben én ken je zo’n sporter, mag je uiteraard invullen én doorsturen ?

Hoe meer reacties, hoe beter ik ‘iets’ kan doen om die talentvolle sporters een kick-start te geven qua media-aandacht, social media én het bereiken van sponsors. Wordt vervolgd.

Bedankt!
Robin

P.S. Goed om te weten: alleen ik krijg de antwoorden te zien. Verder niemand. Je hebt twee weken – tot 1 mei – om de vragen in te vullen of door te sturen. Dan ga ik de resultaten bekijken.