Deze keer een wat korter bericht van mij, want ik heb nog wat te studeren. Vorige week viel het ‘Playbook for Press’ van Tokio 2020 op mijn digitale deurmat. Zeg maar de aanvullende coronaspelregels waar ik me als mediamens aan moet houden tijdens de Paralympische Spelen. En waar ‘playbook’ misschien doet denken aan dat dikke Sinterklaasboek van Intertoys of Bart Smit … Niets is minder waar!
 
14 dagen voor vertrek moet ik m’n eigen temperatuur en gezondheid registreren in een Japanse app. Uiteraard testen voor vertrek en mogelijk ook bij aankomst. Een andere app installeren waarmee men in de gaten kan houden of ik in de buurt ben geweest van iemand met corona. Elke dag aanmelden voor de wedstrijden die ik wil bezoeken (vijf minuten voor een finale hijgend naar binnen rennen is er dan dus niet meer bij). Geen sociale contacten, geen toeristische plekken bezoeken …
 
En dat is maar het begin.
 
Het meest zorgelijke: ik mag geen restaurant, bar of winkel bezoeken. Dat wordt dus twee weken kneiterverse sushi laten bezorgen op de hotelkamer. Ik zie het zonnig in.
 
En dan heb ik pas 4 van de 35 pagina’s gelezen. Genoeg te bestuderen dus nog. Maar voor nu is de conclusie in elk geval definitief: ik ga. Ik ben straks in Tokio om de paralympische verhalen te vertellen. Jouw paralympische verhaal. Voor wie? Dat weet ik nog niet. Nu er groen licht is, is dat de tweede zorg: op zoek naar zoete, lieve Gerritje (🎶🎵 wie gaat dat betalen, …).
 
O ja, ik kom zeker nog terug op wat ik voor jou kan doen in Tokio. Zéker nu alle grote kranten thuisblijven, wordt het voor jou enorm belangrijk jezelf goed op de kaart te zetten. En daar heb je tussen trainingen, rusten, wedstrijden en al die coronatests geen tijd voor. Dan heb ik dat maar vast gezegd.
 
Dus voor nu: ik ga nog even verder studeren op m’n spelregelboek, ik hoop dat het ‘playbook for athletes’ een beetje lief voor jullie is (dat komt in de loop van deze week) en dan zien we elkaar in Tokio. Op 2 meter afstand, met een mondkapje op. En alleen als ik op tijd een plekje gereserveerd heb. Dat wel.
 
Sayonara!
Robin
 
P.S. Dat ‘korter bericht’ viel wel tegen hè … 😁