De kogel is door de sportieve kerk: op 24 augustus 2021 worden de Paralympische Spelen geopend in Tokio. Dat moet ook voor jou als sporter enorme rust geven.

Hoewel … Afgelopen week sprak ik – telefonisch, dus keurig op afstand – één van je paralympische collega’s. En hij haalde een gevolg van het coronavirus aan waar ik nog niet aan gedacht had.

“Robin, mijn sponsorcontracten lopen per 4 jaar… Dus eind 2020 is het geld op!”

Tja … Goed punt.

“En normaal ga ik dan na de Spelen bij mijn sponsoren langs, vertel ik ze hoe het gegaan is op, toon ik ze mijn medailles en praten we hoe we de komende vier jaar verder gaan. Maar …”

Ja, het vervolg kun jij zelf ook wel invullen: geen Paralympische Spelen, geen medailles! En dus geen logisch moment om bij sponsoren langs te gaan met een lekker verhaal. Want je wilt het contract verlengen zonder echt eindpunt.

De Paralympische Spelen worden uitgesteld, maar dat betekent niet dat jouw sponsorcontracten ook een jaar langer lopen. Of dat sponsoren ineens meer betalen. En het betekent ook niet dat je een jaar langer kunt doen met hetzelfde budget. Dus móet je wel bij die sponsoren langs. En natuurlijk zijn ze superbenieuwd hoe het met je gaat en hoe nu verder. Dus: máák die afspraken gewoon (zodra het weer mag).

Want: je hebt een prachtig once-in-a-lifetime aanbod voor de komende vier jaar! Voor het eerst – en hopelijk ook voor het laatst – krijgt jouw sponsor een 2-in-1-super-duper-pretpakket: in 4 jaar tijd TWEE Paralympische Zomerspelen: Tokio 2021 én Parijs 2024.

Verbindt hij (of zij) zich 4 jaar langer aan jou, krijgt hij twee voor de prijs van één. En we zouden geen Hollanders zijn als we daar niet van houden!

Dus: verkoop je verhaal goed! Vertel dat hij in de komende vier jaar twee keer kan profiteren van jullie samenwerking. Dat ‘ie twee keer meebouwt aan jouw paralympische droom. Dat ‘ie jou in aanloop, maar vooral ook óp beide Spelen als uithangbord kan en mag gebruiken*. Dat jij op die beide Spelen hem (of haar) een podium kunt geven in jouw socialmedia*. 

En dat je dat ook nog op een superprofessionele manier gaat doen! Hoe? Nou, daar heb ik eerder wel al wat over gezegd, maar even heel kort: ik kan dat volledig voor je uit handen nemen. En samen maken we er een professioneel, interessant verhaal van.

Groeten, Robin

*) Da’s natuurlijk wel afhankelijk van wat er met Rule40 – dat is de regel wat jij met jouw sponsoren mag tijdens de Spelen – gebeurt na Tokio 2021, maar ik zou het gek vinden als dat allemaal ineens weer teruggedraaid wordt…