Waarom is er zo weinig aandacht voor de paralympische sport?
Waarom horen we er nooit iets over?
Die Mart Smeets met zijn stomme mening.
Wij verdienen ook een plek in het nieuws.
Waarom schrijven journalisten niet over mij?
Waarom zendt de NOS maar 20 minuten uit?
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De paralympische sport krijgt weinig aandacht. Misschien moet ergens in die zin zelfs ‘te’ toegevoegd worden. Het gezeur is van alle tijden. Echt waar. Ik schrijf op dit moment aan een boek over 60 Jaar Nederland op de Paralympische Spelen en uit gesprekken en krantenknipsels uit al die jaren klinkt precies hetzelfde: waarom krijgen we zo weinig aandacht?

Feitelijk gezien is er juist steeds meer aandacht voor de paralympische sport dan ooit. En dat is sinds 1960 alleen maar gegroeid. De NOS zendt tijdens de Paralympische Spelen elke vier jaar weer meer uit, kranten en magazines weten ook buiten de Spelen om vaker de mooie paralympische verhalen te vinden.

Is het nog steeds té weinig? Zou kunnen. Misschien moet het wel meer zijn.

Maar:

Als jij dat nou vindt… Wat doe jij daar dan zélf aan?

Hoezo weet je niet welke journalist bij jouw regionale krant werkt? Nog nooit een persbericht verstuurd? What about die maandelijkse nieuwsbrief waar je ambitieus mee begon, maar die je in juli 2019 voor het laatst verstuurd hebt? En je website die eruit ziet alsof ‘ie is blijven hangen in 2015 … En je accounts op Insta, Twitter en Facebook? Zijn die up-to-date, of is dat ook alleen maar als je er zelf zin in hebt?

Van zeuren heeft nog nóóit iemand aandacht gekregen. Huilie-huilie helpt niet. Zoals mijn oma het al zei: ‘Kindertjes die vragen, worden overgeslagen’. En dat geldt dus niet alleen voor kindertjes, maar ook voor parasporters.

Kortom: word niet boos als iemand anders het niet doet. Zorg dat je je eigen zaakjes op orde hebt, dat jíj er alles aan gedaan hebt. Wees niet afhankelijk van anderen. Doe het zelf.

Een betere wereld, begint … Nou ja, dat cliché vul je zelf maar aan.

Zet ‘m op!
Robin

 
Foto: Woman photo created by cookie_studio – www.freepik.com