OVER ROBIN

“Ik heb ontzettend veel moeite om sponsorEN te vinden”

“Ik heb ontzettend veel moeite om sponsoren te vinden.” Voor me staat een paralympische topper, met medailles op EK’s, WK’s én Paralympische Spelen in haar prijzenkast. Ik ken haar al een paar jaar. Ze is een van de boegbeelden richting Tokio 2020. En heeft dus moeite om haar financiële broek op te houden. Het lukt, maar met moeite. En sponsoren vinden? Dat lukt dan weer niet.

Ik ben, om het in goed Nederlandse te zeggen: flabbergasted. Ik snap er niks van. Zo’n stoere sporter, met zo’n toffe uitstraling, topprestaties, goed verhaal, enthousiast, vol dromen, vol uitdagingen en vol energie … Tientallen vragen vechten om voorrang in mijn hoofd. Maar… hoe pak je jouw sponsorjacht dan aan? En … wie benader je? En wat wil je van ze? En wat is dan het verhaal dat je ze vertelt?

En al snel ben ik erachter: haar verhaal ‘raakt’ niet, roept geen gevoel op van ‘ik móet jou helpen’. Terwijl ik weet: zo’n verhaal hééft ze wel! Het komt er alleen blijkbaar niet uit. Ze kent haar eigen verhaal niet.

Ik herken het wel: over mezelf vertellen vind ik ook lastig. Maar over een ander kan ik prachtige verhalen vertellen. Dat is wat ik leuk vind, dat is wat ik kan: net zo lang doorvragen – zonder dat het irritant wordt – tot we bij de kern zitten. Tot we op het punt zijn waar jouw verhaal ‘raakt’ en een gevoel oproept van: ik wil je als sponsor dolgraag helpen om jouw dromen waar te maken.

 

“Over mezelf vertellen vind ik ook lastig. Maar over een ander vertellen is wat ik leuk vind én wat ik goed kan”

En dus zeg ik: ik ga jouw verhaal vertellen. Ik volg de paralympische sport al jaren (en weet dus ook dat vooroordelen als ‘sponsoren willen geen paralympische sport’ onzin zijn), ken de sport door en door, weet waar we over praten én kan jouw verhaal zo vertellen dat die mogelijke sponsoren niet alleen ‘ja’ zeggen, maar ook fan van je worden.

EVEN BELLEN?

Ben jij ook een paralympische topsporter die moeite heeft om sponsoren te vinden? Dan help ik jou graag! Bel me dan even op 06 411 802 43Of stuur me een mailtje zodat we een afspraak kunnen maken.