OVER ROBIN

HOE IK NA 1.000.000 poffertjeS

PARAWATCHER BEN GEWORDEN.

Paralympische sport, hoe ben je dáár nou ingerold? Nadat ik – nog altijd – een beetje moet lachen om die vraag (paralympisch, rollen, get it?) is het simpele antwoord: uit interesse. Omdat ik me afvroeg waarom media in hemelsnaam zo weinig aandacht besteden aan paralympische sport?

Eind 2002 studeer ik af als journalist, maar werk is er in de mediawereld op dat moment niet te vinden voor iemand zonder ervaring. Dus ga ik iets heel anders doen: poffertjes bakken in de Efteling. Echt waar.

Maar: ik wil toch nog wel heel graag als journalist aan de slag. Dus begin ik een website vol met toffe sportverhalen, nieuws en uitslagen. Om bezig te blijven én mogelijke werkgevers te laten zien dat ik niet stil heb gezeten.

ESTHER VERGEER

En ik doe iets dat niemand doet: ik volg ook de paralympische sport. Zover dat lukt. Ik stuur bijvoorbeeld rolstoeltennisster Esther Vergeer een mailtje of ik haar eens mag interviewen. En dat mag. We praten ook over de vraag waarom er zo weinig media-aandacht is. Zij weet het ook niet.

Esther en ik spreken elkaar daarna nog veel vaker. Dat allereerste gesprek kan ze zich niet meer precies herinneren. Ik wel. Het is – achteraf gezien – het begin van wat ik nu doe.

Ik zeg de Efteling vaarwel nadat ik één miljoen poffertjes had gebakken. Niet geteld hoor, maar rekenkundig móet het kloppen. En als zzp’er begin ik opnieuw een website: ParalympischeSport.nl. Om te ontdekken wat de paralympische sport nou voor wereld is. Verhalen, nieuws, uitslagen, interviews ...

LONDEN 2012

De Paralympische Spelen in 2012 zijn het eerste paralympische evenement waar ik aan het werk ben. Geen hobby meer; betaald en wel. Daarna volgen Winter- en Zomerspelen, EK’s en WK’s. De handicaps zijn voor mij niet het belangrijkste gespreksonderwerp. Een kanttekening hooguit. Ik vertel verhalen over keihard trainen, fulltime knokken om het allerbeste uit jezelf te halen. Ondanks, of misschien wel dankzij, een handicap.

Constant ben ik bezig een steentje bij te dragen aan de promotie van de paralympische sport; ben ik bezig met het vertellen van de stoere, inspirerende, verrassende verhalen. En nu, nu help ik paralympische sporters om hun verhaal te vertellen.

Ik ben Robin Wubben.
Ik ben parawatcher.

EVEN BELLEN?

Kan ik jou als sporter helpen om jouw verhaal beter te vertellen, zodat je vaker en beter ‘in de media’ komt, beter weet hoe je sponsoren moet benaderen én die sponsoren langer aan je kunt binden?

Bel me dan even op 06 411 802 43.
Of stuur me een mailtje zodat we een afspraak kunnen maken.

Robin Wubben
robin@parawatcher.nl
(+31) 6 411 802 43

Countdown

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)