PARANIEUWS – voor sportbonden

Als sportbond heb je geen fulltime nieuwsredactie. Berichtgeving over de belangrijkste toernooien (EK’s en WK’s) lukt misschien wel, maar voor andere toernooien ben je afhankelijk van de informatie die je kunt vinden/krijgen. En niet alle belangrijke toernooien zijn even goed online te volgen. Coaches en sporters hebben soms wel, soms niet, de gelegenheid om foto’s te maken en input voor een berichtje te sturen.

Simpel gezegd: je wilt wel, maar komt er niet aan toe.

Dat is waar ik sportbonden kan ondersteunen. Na bijna 13 jaar als parawatcher weet ik waar de informatie over toernooien te vinden is; ook de kleinere toernooien. Ik weet welke evenementen ertoe doen, heb regelmatig contact met coaches en sporters, werk met professionele fotografen voor beeldmateriaal en zorg zo jaarrond voor goede, professionele parasportcontent die jij als sportbond zo in je eigen (social) media kunt gebruiken. Ik neem je het werk uit handen, zodat jij nooit meer hoeft te denken: o ja, was er nog ergens een toernooi waar we iets mee moeten? De content komt gewoon kant en klaar in je mailbox.

Persberichten
Naast dat ik jou als sportbond ontzorg, zorg ik ook dat de berichten over jouw sport als persbericht bij landelijke, regionale en lokale media terechtkomen. Geen “mail to all”, omdat dat het makkelijkst is, maar gericht: ik heb een systeem ontwikkeld waarbij een persbericht gericht naar geïnteresseerde media gaat. Een bericht over een sporter uit bijvoorbeeld Groningen alleen bij media terechtkomt voor wie dat interessant is. Omroep Brabant zal dat bericht niet krijgen.

Het bewezen voordeel van deze persberichten: ze komen van mij, als onafhankelijke partij. Persberichten van sportbonden worden door media toch eerder terzijde geschoven, omdat een sportbond altijd een belang heeft bij publicatie. Onafhankelijke berichtgeving maakt de kans op publicatie groter (Niet zelf verzonnen, maar proefondervindelijk vastgesteld).

Dus: wil jij volledig ontzorgd worden qua content over jouw parasport? Dat kan.

Wat KRIJG JE PRECIES?

  • De belangrijkste parasportevenementen van jouw sport worden opgenomen in de parasportjaarkalender, die maandelijks met landelijke, regionale en lokale media gedeeld wordt.
  • Jij krijgt regelmatig, met die kalender als leidraad, kant-en-klare content: tekst + bijbehorende (archief)foto. Die content mag je in al je (digitale) uitingen gebruiken.
  • Media worden met persberichten gericht geïnformeerd over de sport, door een onafhankelijke partij.
  • Nooit meer het gevoel dat je meer zou moeten doen aan je parasporttak.

HOE KUN JE MEEDOEN?

Het project ParaNieuws wordt gedragen worden door de parasportwereld. Door al die partijen te bundelen, is de investering per partij beperkt. Wat meedoen aan het project voor jouw sporttak kost, is afhankelijk van het aantal sporters en aantal toernooien per jaar. Ik vertel je er graag meer over!

Bel of app me op 06 411 802 43 of stuur een mailtje.