PARANIEUWS

Ergens in 2011 wandelde ik als journalist de paralympische wereld in. Uit interesse. Ik ging op zoek naar het antwoord op de vraag: waarom hoor je in de media zo weinig over parasport? Ik belde sporters, bezocht wedstrijden en trainingen.

Nu, dik 11 jaar later, weet ik: het gebrek aan aandacht komt niet door het feit dat de paralympische wereld niet interessant is. Waar het dan aan ligt? Media kunnen de parasport niet op waarde schatten. Ze weten er te weinig van.

Verandering
Al jaren liep ik rond met het idee voor een ‘paralympisch persbureau’ dat media actief gaat benaderen. En sinds begin 2023 ís dat er, onder de noemer ParaNieuws. Samen met fotografen Mathilde Dusol en Ilse Schaffers maak ik persberichten en beeldmateriaal dat beschikbaar is voor landelijke, regionale, lokale en sportspecifieke media. Het doel is simpel: een blijvende verandering in media- en publieksaandacht voor de parasport. Door media regelmatig met nieuwswaardige berichten actief te informeren, door sporters en sportorganisaties te voorzien van goede content voor hun (social)mediakanalen.

Het uiteindelijke streven van ParaNieuws is dat media zélf het nieuws rond parasport gaan verzorgen, maar zover is het nu nog niet. ParaNieuws is de extra inspanning die de parasport moet zetten om zichtbaarder te worden en uiteindelijk omarmd te worden door de media. Mijn onafhankelijkheid als journalist maakt de berichten betrouwbaarder.

Het project wordt gefinancierd door de (para)sportwereld, maar die organisaties hebben geen zeggenschap over de inhoud van het nieuws. Ik schrijf onafhankelijk.

Meer weten?
Wil je weten hoe je als journalist, sportorganisatie of topsporter zelf gebruik kunt maken van de content die ik voor ParaNieuws maak? Of wil je als sportvolger al het laatste parasportnieuws volgen? Check hier hoe:

VOOR MEDIA

ParaNieuws.nl benadert landelijke, regionale, lokale en sportspecifieke media actief met nieuws.

VOOR SPORTORGANISATIES

Volledige ontzorging. Altijd up-to-date content (tekst en beeld) over jouw parasporttak.

VOOR TOPSPORTERS

Altijd goede, professionele content voor jouw (social)mediakanalen. Kant-en-klaar.

VOOR PUBLIEK

Niet meer eindeloos zoeken, maar naar paratopsportnieuws op één platform.