PARANIEUWS

Ergens in 2011 wandelde ik als journalist de paralympische wereld in. Uit interesse. Ik ging op zoek naar het antwoord op de vraag: waarom hoor je in de media zo weinig over parasport? Ik belde sporters, bezocht wedstrijden en trainingen.

Nu, bijna 13 jaar later, weet ik: het gebrek aan aandacht komt niet door het feit dat de paralympische wereld niet interessant is. Waar het dan aan ligt? Media kunnen de parasport niet op waarde schatten. Ze weten er te weinig van. En met het project ParaNieuws wil ik daar verandering in brengen.

Samen met fotografen Mathilde Dusol en Ilse Schaffers maak ik content (ik de tekst, zij het beeld) om de aandacht van publiek en media voor de paratopsport te laten groeien. Het uiteindelijke streven van ParaNieuws is dat media zélf het nieuws rond parasport gaan verzorgen, maar zover is het nu nog niet. ParaNieuws is de extra inspanning die de parasportwereld moet zetten om zichtbaarder te worden en uiteindelijk omarmd te worden door de media. Mijn onafhankelijkheid als journalist helpt daarbij.

Wil je weten hoe je als journalist, sportbond of topsporter zelf gebruik kunt maken van de content die ik voor ParaNieuws maak? Of wil je als sportvolger al het laatste parasportnieuws volgen? Check hier hoe:

VOOR MEDIA

ParaNieuws.nl benadert landelijke, regionale, lokale en sportspecifieke media actief met nieuws.

VOOR SPORTBONDEN

Volledige ontzorging. Altijd up-to-date content (tekst en beeld) over jouw parasporttak.

VOOR TOPSPORTERS

Altijd goede, professionele content voor jouw (social)mediakanalen. Kant-en-klaar.

VOOR PUBLIEK

Niet meer eindeloos zoeken, maar naar paratopsportnieuws op één platform.