Paraboogschutters Roy Klaassen en Mark de Gier zijn tijdens de European Para Championships derde geworden in de teamwedstrijd met de compoundboog. In de strijd op het brons, voor de deur van Hotel New York in Rotterdam, versloegen de twee Oostenrijk met 138-131.

Almeerders Klaassen en De Gier kwalificeerden zich als tiende voor de teamwedstrijd en wonnen op weg naar de strijd om het brons knap van het hoger geplaatste Turkije en Oekraïne. In de halve finale was Spanje te sterk voor de Nederlanders. Tegen Oostenrijk schoten de twee ijzersterk. De vroege voorsprong die ze opbouwden, gaven ze niet meer uit handen.

Het is voor het eerst sinds 2010 dat Nederlandse handboogschutters zo ver kwamen op Europese kampioenschappen. Dertien jaar geleden werd Eliane Salden tweede op de EK in het Franse Vichy. Geen enkele Nederlandse man slaagde er tot nu toe in een medaille op Europees niveau te veroveren.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.