Hoe gaat het met je? Nog altijd gezond in deze – pas op, hier komt een cliché – gekke tijden? Natuurlijk zijn het gekke tijden, maar ik ben wel een beetje klaar met dat cliché. Gek, raar, vreemd, bizar, spannend. Jaja, ik weet het nou wel.

Het is tijd voor iets nieuws. Tijd voor verse inspiratie, mooie verhalen, frisse zin.

Daarom begin ik met een online videoserie: ParaWatcher At Home. Een uitgebreid gesprek met een van jouw paralympische collega’s (of misschien jijzelf wel!). Vanaf nu iedere week op vrijdagmiddag om 15.00 uur een nieuwe aflevering op Facebook en Youtube.

Hoe lang de serie wordt?
Geen idee! Tot er weer toernooien of wedstrijden zijn. Dat kan dus een maand, twee, drie, of langer duren. We zien wel. Er zijn genoeg verhalen te vertellen.

Waarom ik dit doe?
Ik had gewoon weer zin om lekker met sporters te praten over hoe het met ze gaat, hoe ze deze tijd beleven, hoe ze trainen ‘zonder doel’, hoe het is dat de Paralympische Spelen verplaatst zijn naar 2021 en alles wat in zo’n gesprek langskomt. En omdat er geen wedstrijden zijn en trainen alleen onder zeer strikte protocollen kan, doe ik dat vanuit huis. En ook: ik zie in de media wel reportages en interviews met sporters, maar géén paralympiërs. Dus dan doe ik dat!

Vandaag is rolstoeltennisster Marjolein Buis de eerste met wie ik zo’n gesprek doe. De première is om 15.00 uur. Op Youtube kun je live meepraten over de aflevering; ik ben uiteraard benieuwd wat je ervan vindt! Dus check ‘m vanmiddag om 15.00 uur.

O, waar ik ook benieuwd naar ben: wie zou jij in die serie willen zien? Van wie zou jij willen weten hoe het nu gaat? Welke onderwerpen móet ik bespreken? Coronakilo’s? Snotterschaamte? Anderhalvemetersport? Coronakapsel?

Ik hoor graag van je!

Groeten, Robin