Vandaag over een jaar, op 4 maart 2022, beginnen de Paralympische Winterspelen. Ook Tokio 2020+1 zit er nog tussen. Waar de vraagtekens richting Tokio groot zijn, zijn ze dat richting de Winterspelen van 2022 ook. De resultaten van de alpineskiërs zijn goed, maar hoe de aanloop er precies uit gaat zien, is onzeker.

Het ‘test-event’ in Beijing dit jaar gaat door corona niet door, dus hoe de omstandigheden in China precies zullen zijn, is de vraag. Met bondscoach Falco Teitsma en regerend paralympisch kampioen Jeroen Kampschreur praat ik over de #RoadToBeijing.  “Hoe de piste is, hoe de sneeuw is, weten we pas kort voor de Spelen, als we aankomen in Beijing. We moeten een goed plan hebben, ons voorbereiden op wisselende omstandigheden.”

Luister het hele gesprek (29:03 min) hierboven, of via een van de bekende podcastkanalen.

Over de ParaWatcher Podcast
De ParaWatcher Podcast vertelt elke week het paralympische verhaal. Persoonlijk, informatief, actueel of gewoon leuk. Elke week een goed gesprek met iemand uit de paralympische sportwereld; ongeveer een half uurtje. De podcast is via veel bekende podcastkanalen te beluisteren, o.a.:

Foto: Mathilde Dusol