G-sport. Gehandicaptensport. Sport voor mensen met een beperking. Aangepast sporten. Invalidensport. Handisport. Paralympische sport. Parasport. En die laatste term wordt steeds vaker gebruikt. Maar: wat ís parasport nou eigenlijk? Dat hoor je in de eerste aflevering van De Ultieme Parasportgids.

Een nieuwe ParaWatcher Podcast. Waarin ik mijn kennis als parawatcher deel met jou. Zodat wie de parasport wil volgen de handvatten en kennis heeft die nodig is om de sport te kunnen volgen. Want te vaak krijg ik te horen: ‘Parasport? Dat snap ik niet’.In deze serie behandel ik elke week een ander parasportonderwerp. In 10-15 minuten praat ik je bij. Ik leg het zelf uit, of vraag een sporter, coach of iemand anders om wat uitleg te geven. Begrijpelijk en praktisch.

In aflevering 1: Wat is parasport? Waar komt het woord vandaan, welke andere termen zijn er en ook: wat is de definitie van parasport? Het woord staat níet in de Dikke Van Dale of in andere woordenboeken, dus kom ik met een poging tot een eigen definitie. Luister de aflevering hieronder, of via alle bekende podcastkanalen:

Stel je vraag!
Uiteraard kun jij als luisteraar je vragen over de parasport aan me stellen. Die vragen mogen zo breed en smal zijn als je zelf wil. Het mag over het onderwerp van die week gaan, maar ook over totaal iets anders. Uiteindelijk is deze podcast er om jouw vragen te beantwoorden. Is er een onderwerp, sport of ander ding in de parasportwereld waar je meer over wilt weten? Stuur je vraag dan naar ⁠podcast@parawatcher.nl⁠ of stuur me een DM via Instagram op ⁠@parawatcher⁠

Foto: Fleur Janssen