Deze week geen nieuwe ParaWatcher Podcast. Mijn dochter heeft haar arm gebroken en dus ben ik thuis harder nodig dan in de podcastwereld. Met inmiddels 66 afleveringen in het archief is er vást een aflevering die jij nog niet geluisterd hebt. Om je een idee te geven: dit zijn de vijf afleveringen die sinds 2020 de meeste luisteraars trokken.

5. Megan Hollander: ‘Genieten staat richting Tokio voorop’ (15 april 2021)
Badmintonster Megan Hollander was erbij toen haar sport in 2021 haar debuut maakte op de Paralympische Spelen. Haar belangrijkste doel: genieten. En dan moesten de resultaten vanzelf komen. Op het moment dat ik haar sprak, was het nog de vraag of kwalificatie voor Tokio 2021 mogelijk was. Luister de aflevering hier (Spotify).

4. Chantalle Zijderveld: ‘Ik was niet klaar met zwemmen’ (17 november 2022)
Zwemster Chantalle Zijderveld zette na Tokio 2021 een punt achter haar carrière. Ze wilde andere dingen gaan doen. Maar nog voor ze dat goed en wel een jaar had gedaan, miste ze het zwemmen. En maakte ze een comeback. Ook praat ik in deze aflevering met basketbalster Ilse Arts. Luister de aflevering hier (Spotify).

3. Dagmar van Hinte: ‘Slachtoffer van ruzie tussen bonden’ (22 april 2021)
Rolstoelbasketbalster Dagmar van Hinte maakte vier jaar deel uit van het Nederlands team. Op weg naar Tokio krijgt ze het bericht dat haar handicap, dystrofie, niet meer bij de tien ‘toegestane handicapsoorten’ hoort. Einde oefening. Zij is naar eigen zeggen slachtoffer van een verschil van inzicht tussen de internationale basketbalbond en het Internationaal Paralympisch Comité. Luister de aflevering hier (Spotify).

2. Ronald Hertog: ‘Tokio 2021 is niet meer mijn droom’ (7 oktober 2020)
Aflevering 1 van de ParaWatcher Podcast blijft een van de all-time favorites. Ronald Hertog, regerend wereldkampioen, zette na het uitstellen van de Paralympische Spelen van 2020 naar 2021 een punt achter zijn carrière. Op coronaveilige afstand – aan de overkant van zijn keukentafel; zie foto – spraken we met elkaar. Luister de aflevering hier (Spotify).

1. Britney de Jong: ‘Enorme verrassing dat ik kans maak op Tokio’ (29 april 2021)
Ineens dook dressuurruiter Britney de Jong op in de uitslagen van de paradressuur; niet ver achter erkende toppers als Frank Hosmar en Sanne Voets. En met die uitslagen kwam ze op de longlist voor de Paralympische Spelen. In deze aflevering maak ik kennis met Britney, die met haar paard Caramba de dressuurwereld bestormde. Luister de aflevering hier (Spotify).

66 afleveringen
Alle afleveringen van de ParaWatcher Podcast zijn te vinden via de bekende podcastkanalen:

Foto’s sporters: Mathilde Dusol, Ilse Schaffers