Volgende week begint de 13e editie van het ABN Amro World Wheelchair Tennis Tournament. Het grootste rolstoeltennistoernooi van Nederland kent al jaren een ijzersterk deelnemersveld. Ook dit jaar, met 12 spelers uit de mondiale top-14. Maikel Scheffers (38) is vaste gast in Rotterdam en zou maar wat graag zijn naam op de trofee willen hebben. Het is voor hem – uiteraard door corona – pas het eerste toernooi van dit paralympische jaar.

Scheffers miste de afgelopen 13 jaar als enige speler geen enkele editie van het toernooi in Ahoy. Hij won in 2014 de dubbeltitel met de Brit Gordon Reid en haalde in 2013 de finale in het enkelspel. Maar zijn naam op de trofee van het enkelspel; dat mist nog. Al is hij zeker geen favoriet. “In het dubbelspel zijn Tom Egberink en ik dat wel. We hebben van elk koppel gewonnen dat er maar te bedenken is. Die titel staat heel hoog op ons lijstje, dus we gaan er ook dit jaar weer voor.”

Luister het hele gesprek (24:15 min) hierboven, of via een van de bekende podcastkanalen.

Over de ParaWatcher Podcast
De ParaWatcher Podcast vertelt elke week het paralympische verhaal. Persoonlijk, informatief, actueel of gewoon leuk. Elke week een goed gesprek met iemand uit de paralympische sportwereld; ongeveer een half uurtje. De podcast is via veel bekende podcastkanalen te beluisteren, o.a.:

Foto: Mathilde Dusol