Badminton maakt in augustus zijn debuut op de Paralympische Spelen. Megan Hollander is de enige Nederlandse die nog kans maakt op kwalificatie. Kans? Ja, kans. Want wie zich wel en niet gaat kwalificeren, is een heel ingewikkelde rekensom, op basis van de wereldranglijst. En die rekensom wordt pas in juni gemaakt. 

De afgelopen jaren verliep haar topsportcarrière met ups en downs. Ook daarover praten we in de ParaWatcher Podcast. “Mijn belangrijkste doel nu is genieten op de baan”, vertelt ze. “Dat heb ik de afgelopen jaren te weinig gedaan. En als ik geniet, speel ik ook beter. Ik kan wel als een soort hooligan op de baan staan en alleen willen winnen, maar dan win ik nooit. Natuurlijk wil ik me kwalificeren voor Tokio, maar daarvoor moet ik genieten. Anders heb ik er niks aan. En als ik win, is het mooi meegenomen.”

Megan staat 7e op de wereldranglijst, anderhalve week geleden won ze in Dubai haar eerste grote internationale toernooi. Wat betekent dat op weg naar Tokio en vooral: hoe belangrijk is die toernooiwinst voor haar persoonlijk?

Luister het hele gesprek (24:11 min) hierboven, of via een van de bekende podcastkanalen.

Foto: Mathilde Dusol