Als parawatcher wil ik zoveel mogelijk mensen informeren over de parasport. Maar ik krijg regelmatig te horen: ‘Parasport? Dat snap ik niet.’ En dat snap ík dan weer niet. Daar gaan we iets aan doen!

Na ruim 14 jaar als parawatcher ken ik de parasportwereld door en door. En die kennis ga ik met jou delen in De Ultieme Parasportgids: een podcast met elke week een ander parasport-onderwerp. Zo praktisch en begrijpelijk mogelijk. Achtergronden, geschiedenis, spelregels én actualiteit. Alles zodat jij de parasport beter kunt begrijpen.

Ik heb natuurlijk een paar jaar, 80 afleveringen lang om precies te zijn, interviewpodcasts gemaakt – die nog allemaal zijn terug te luisteren via de bekende podcastkanalen. Elke week een andere sporter, coach of andere betrokkene bij de parasport aan het woord. De aflevering duurde zolang het gesprek nodig had. Dit wordt net even anders.

In De Ultieme Parasportgids ga ik elke week mijn kennis over een ander parasportonderwerp met je delen. In 10, maximaal 15 minuten praat ik je bij over het onderwerp van die week. Ik leg het zelf uit, of vraag een sporter, coach of iemand anders om wat uitleg te geven. Luister de trailer hieronder, of via de bekende podcastkanalen:

Stel je vraag!
Uiteraard kun jij als luisteraar je vragen over de parasport aan me stellen. Die vragen mogen zo breed en smal zijn als je zelf wil. Het mag over het onderwerp van die week gaan, maar ook over totaal iets anders. Uiteindelijk is deze podcast er om jouw vragen te beantwoorden. Is er een onderwerp, sport of ander ding in de parasportwereld waar je meer over wilt weten? Stuur je vraag dan naar ⁠podcast@parawatcher.nl⁠ of stuur me een DM via Instagram op ⁠@parawatcher⁠

De eerste aflevering van De Ultieme Parasportgids hoor je vanaf donderdag 8 februari 2024. Het onderwerp is dan: Wat is parasport?

Foto’s: Fleur Janssen