Voetbal is er voor iedereen, ook voor sporters met een handicap. Voetbalbond KNVB kent zeven vormen aangepast paravoetbal; van A tot G. Niet iedereen zal de wereldtop halen, dat is ook niet het doel, maar met elke doelgroep gaat de bond voor het hoogst haalbare.

In deze aflevering van de ParaWatcher Podcast praat ik met Marcel Geestman, hoofd passend voetbal. Hij legt me uit wat het “Passend-voetbal-ABC” is en hoe de KNVB bezig is de sport te laten groeien, van de A van amputatievoetbal tot de G van g-voetbal. 

CP-voetbal was tot en met de Paralympische Spelen van Rio 2016 de sport waarin Nederland het meest succesvol was. De sport verdween van het paralympisch programma en hoe staat het team er nu voor? Daar praat ik over met Stephan Lokhoff (foto), recordinternational en sinds een paar jaar bondscoach van het team. 

Tot slot praat ik met Devon Geurden. Hij verloor zijn arm bij een motorongeluk en is nu keeper van het Nederlands amputatievoetbalteam. Waar ligt voor hem de uitdaging, wat is het doel voor dat Oranje?

Luister de hele aflevering over paravoetbal (37:55 minuten) hieronder, of via de bekende podcast-apps:

Parijs is nog ver. Nog 496 nachtjes slapen.

Foto: KNVB

Deze aflevering van de ParaWatcher Podcast is mede mogelijk gemaakt door de KNVB.