Ja, daar is ‘ie weer: de ParaWatcher Podcast! Vorig jaar op 29 april zette ik de laatste aflevering online en nu ben ik terug. Waarom ik toen stopte? Waarom ik nu weer doorga? Je hoort het in de ParaWatcher Podcast. En natuurlijk een paralympisch verhaal

Deze aflevering van de ParaWatcher Podcast staat in het teken van rolstoeltennis. Sam Schröder is sinds begin deze week de kersverse nummer 1 van de wereld in de quaddivisie. Ik sprak hem uitgebreid over de eerste toernooien van het jaar, zijn nieuwe status en wie hij als (toekomstige) concurrenten ziet.

En vorige week was het ABN Amro World Tennis Tournament. Alweer voor de 14e keer kwamen de rollers en lopers elkaar tegen in Ahoy. De slogan van het toernooi: dezelfde ambitie verdient hetzelfde podium. Dit jaar lukte dat nog niet helemaal – door een of ander virus, maar hoe moet datzelfde podium voor rollers en lopers er dan ui zien? Ik sprak toernooidirecteur Esther Vergeer en Maikel Scheffers, die alle 14 edities van het rolstoeltennistoernooi in Ahoy meemaakte.

Luister het hele gesprek (22:29 min) hieronder, of via de bekende podcast-apps: