Veel skigebieden zijn dicht, wintersportvakanties mogen dit jaar niet. Toch zijn de Nederlandse alpineskiërs en snowboarders in de sneeuw, want: topsporters mogen hun sport bedrijven. En de Winterspelen in Beijing zijn ook nog maar een jaar weg. Hoe gaat snowboardster Renske van Beek om met de onzekerheid over wedstrijden, hoe zorgt ze dat ze er klaar voor is als het moet en: hoe is het überhaupt om in deze coronatijd ‘op wintersport’ te zijn?

De snowboardselectie verblijft sinds half januari in Finland, waar komend weekend – hopelijk – de eerste wedstrijden van het seizoen verreden worden. Ruka – in Noord-Finland – is hun thuisbasis, de eerste World Cup van deze winter vindt plaats in het 150 kilometer verderop gelegen Pyhä.

Over de ParaWatcher Podcast
De ParaWatcher Podcast vertelt elke week het paralympische verhaal. Persoonlijk, informatief, actueel of gewoon leuk. Elke week een goed gesprek met iemand uit de paralympische sportwereld; ongeveer een half uurtje. De podcast is via veel bekende podcastkanalen te beluisteren, o.a.:

Foto: Mathilde Dusol (Pyeongchang 2018)