Dressuuramazone Sanne Voets is genomineerd voor de FEI Award ‘Best Athlete’. Het is de internationale prijs voor de beste paardensporter van het jaar, die met uitzonderlijke prestaties de sport naar een hoger niveau heeft getild. Toch is winnen niet het belangrijkste voor de 7-voudig wereldkampioene, die ook nog eens vier Europese titels en drie paralympische titels op zak heeft.

In deze podcast praat ik met de 36-jarige amazone over haar nominatie, over het welzijn van haar paard Demantur, over het afgelopen seizoen waarin twijfels de overhand hadden en over de route richting haar mogelijk vierde Paralympische Spelen: Parijs 2024. Nederland heeft zich als team gekwalificeerd, maar wie de tickets krijgen wordt pas kort voor de Spelen beslist. En wil Sanne daar opnieuw de wereld versteld doen staan met een opvallende kür op muziek?

Foto: Jurjen Engelsman

Luister de hele podcast (43:15 min) hieronder, of via de bekende podcast-apps:

Wat die FEI Award betreft: 50% van de uitslag wordt bepaald door publieksstemmen. Je kunt nog tot en met 16 oktober stemmen via de website van de FEIhttps://www.fei.org/awards. Meer informatie over Sanne vind je op https://www.sannevoets.com.

Parijs is nog ver. Nog 685 nachtjes slapen.

Foto: Jurjen Engelsman (Mathilde Dusol Fotografie)