De stadions zijn klaar, de sneeuwkanonnen staan aan. Met nog 99 dagen tot de start van de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang rest de organisatie nog één enorme uitdaging: de stoeltjes in die stadions vol krijgen.

Er zijn op dit moment 11.274 kaartjes verkocht voor de zes verschillende paralympische wintersporten. En dat is slechts vijf procent van alle beschikbare toegangsbewijzen.

Bovendien: hier zitten de internationale verkopen bij. En voor de internationale verkopen geldt: dit zijn de kaartjes die vergeven zijn aan de officiële ticketverkopers (voor Nederland: ATPI Event Experts) en dat betekent dus nog níet dat die kaartjes ook werkelijk een toeschouwer opleveren.

Reden voor zorgen? Mwah.

Ruim een maand geleden waren er pas 547 van de 223.353 kaartjes verkocht; omgerekend 0,2 procent. Dus in de afgelopen maand is het enthousiasme van het publiek flink toegenomen.

Rio 2016
Bovendien: vorig jaar, in Rio de Janeiro, was een maand voor de start van de Spelen pas 12% van de kaartjes verkocht. En uiteindelijk werden dat de op-één-na-bestbezochte Paralympische Spelen ooit. Met meer dan twee miljoen toeschouwers.

Geen zorgen
Dat de voorzitter van Pyeongchang 2018, Hee-Beom Lee, en de Zuid-Koreaanse president Jae-In Moon ervan overtuigd zijn dat de stadions vanaf de openingsceremonie op 9 maart vol zijn, is dus niet helemaal luchtfietserij.

Nog 99 dagen om 212.079 kaartjes aan de man/vrouw te brengen.