De skiërs van Paralympic TeamNL hebben er alweer vier dagen op zitten. Vandaag stond Niels de Langen aan de start van de reuzenslalom. Een droom die uitkomt, zegt vader Koert de Langen: “Als je me dit jaren geleden had verteld, had ik het nooit geloofd.”

Net als ieder kind haalt Niels zijn zwemdiploma en doet hij aan tafeltennis en judo bij sportverenigingen in de buurt. Zijn familie is wintersportliefhebber en sinds zijn 8e jaar gaat Niels op wintersport via de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW). “We hebben hier niet alleen vrienden aan overgehouden” vervolgd vader De Langen. Twee jaar geleden werd Niels in het nationale paraskiteam opgenomen. Hij ging op Papendal wonen en deed er alles aan om zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Zuid-Korea.

Supporters
Voor iedereen die Niels wilde helpen om zijn droom te realiseren, was er de mogelijkheid om een bijdrage te leveren. Koert legt uit dat er drie soorten supporters waren: “Familie en vrienden deden mee voor een bedrag van 20,18 euro per seizoen. Ondernemers uit de buurt droegen 201,80 euro bij en een aantal hoofdsponsors gaf zelfs 2018 euro. Mede door deze symbolische bedragen staat Niels hier nu. We hadden het niet zonder deze support kunnen doen. Het is heel bijzonder hoe betrokken iedereen is. We ontvangen heel veel leuke reacties uit Nederland.”

Spotlights
Terwijl de spotlights voornamelijk op collegaskiër  Jeroen Kampschreur zijn gericht, kan Niels in de luwte zijn ding doen. Hij laat zich niet snel gek maken, vertelt Koert: “Niels is enorm gegroeid in dit hele Paralympische avontuur en kan zich drukker maken om een autotheorie-examen dan om een skirace. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat hij hier laat zien wat hij kan!” 

HOE VERTEL JIJ JOUW VERHAAL?

Elke woensdag voor jou als paralympisch topsporter een tip hoe jij jouw verhaal nóg beter kunt vertellen. Aan fans, media én sponsoren.

Je bent succesvol ingeschreven!