Pararoeier Corné de Koning is in de PR2-klasse voor de vierde keer wereldkampioen geworden in de skiff. In de finale in Belgrado (Servië) bleek de 33-jarige Kloetingenaar een klasse apart. Direct vanaf de start nam De Koning de leiding, om in de volgende 2.000 meter ruim 20 seconden voorsprong op te bouwen.

Na zijn wereldtitels in 2018, 2019 en 2022 was de Zeeuwse pararoeier huizenhoog favoriet om ook in Belgrado het goud in het niet-paralympische onderdeel op te eisen. In de series maakte de 33-jarige De Koning al duidelijk de sterkste te zijn en dat herhaalde hij in de finale. Het zilver ging naar de Italiaan Gian Filippo Mirabile, het brons was voor Paul Umbach uit Duitsland.

De skiff is voor de Nederlander een bijnummer. Morgen komt hij opnieuw in actie, in de dubbeltwee. Daarin roeit hij met de Limburgse Chantal Haenen (26). De twee roeien pas sinds vorig jaar met elkaar en horen tot de outsiders voor een medaille.

Tekst: Robin Wubben/ParaWatcher
Foto: Ilse Schaffers


Over ParaNieuws
Dit nieuwsbericht maakt deel uit van het project ParaNieuws, met als doel publiek en media beter te informeren over de Nederlandse parasportprestaties. Dit project wordt gefinancierd door de parasportwereld, maar de nieuwsberichten worden onafhankelijk geschreven door parasportjournalist Robin Wubben.